Afgelopen woensdag konden de junior archeologen al aan de slag met het zeven van grond. (Foto: Maarten Mulder).

Morgen open dag archeologie op Garenmarkt

Morgen organiseert de gemeente Leiden een open dag op de Garenmarkt. Daar wordt tussen 10.00 uur en 16.00 uur uitleg gegeven over de archeologische vondsten van de afgelopen periode. Die opgravingen zijn gedaan bij het plaatsen van de ondergrondse vuilniscontainers in het centrum.

Aanstaande woensdag, 27 mei, kunnen kinderen vanaf 8 jaar ook nog terecht op de Garenmarkt. Dan is de laatste ‘zeefdag’. Om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur gaat een groep kinderen aan de slag met het zeven van de grond. Ze worden daarbij geholpen door archeologen die ook kunnen vertellen wat er precies gevonden wordt en hoe oud het is.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×