Gemeente compenseert 3 October Vereeniging voor kleinere kermis

4

De kleinere kermis rond Leidens Ontzet levert de 3 October Vereeniging geen financiële tegenvaller op. De gemeente compenseert de vereniging voor de mogelijk lagere omzet die wordt veroorzaakt door de bouw van de Lammermarkt parkeergarage. Het kermisterrein is daardoor in elk geval dit jaar, maar mogelijk ook nog in 2016, een stuk kleiner en dat betekent dat er minder pacht binnenkomt. Van de pacht die de kermis opbrengt, betaalt de 3 October Vereeniging de viering en herdenking van Leidens Ontzet.

Bestuurslid Martijn du Prie van de 3 October Vereeniging over de kermis. Die is in elk geval dit jaar kleiner dan normaal. Ook staan sommige attracties op een andere plek.

reuzenradSuperzweefmolen ‘Around the World’ krijgt dit jaar een plekje bij het station. Rond de Lammermarkt is geen plek voor al te grote attracties. Het reuzenrad staat wel op z’n vertrouwde plek.

De afspraken tussen de gemeente en de 3 October Vereeniging blijven voorlopig geheim: “Vanwege de economische belangen van de partijen worden de afspraken niet voor de administratieve afhandeling van de kermis van 2016 openbaar gemaakt,” laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Delen

4 reacties

  1. killrdevil op

    De gemeente zal wel moeten, aangezien t hun eigen inkomsten zijn…
    Kortom: Dit hele gebeuren is lood om oud ijzer…

  2. Piet Pekelharing op

    Het lijkt mij niet dat de eerste afbeelding het Leidsch Ontzet verbeeldt. Het lijkt mij eerder dat dit schilderij de komst van de Watergeuzen bij Den Briel uitbeeldt. Weet iemand meer van dit schilderij?

  3. kleine kermis op pontons in de oude singel dan is er ruimte voor de rest?

  4. Ik snap absoluut niet waarom er gedacht wordt dat de inkomsten minder zullen zijn omdat er een paar duizend m2 minder kermis is. Alsof de mensen dan het geld in de zak laten zitten en niet uitgeven. Volgens mij wordt dit alsnog gewoon uitgegeven aan het wel bestaande aanbod. Ben erg benieuwd naar de cijfers, maar helaas -zoals we gewend zijn- is de “3 october vereeniging” verhuld in een flinke mist..

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline