De gemeente en de 3 October Vereeniging tekenen binnenkort een geheime overeenkomst, waarin financiële afspraken worden gemaakt over de kermis. Die is tijdens de bouw van de parkeergarage noodgedwongen kleiner dan andere jaren en levert daardoor minder op.  

Gemeente compenseert 3 October Vereeniging voor kleinere kermis

De kleinere kermis rond Leidens Ontzet levert de 3 October Vereeniging geen financiële tegenvaller op. De gemeente compenseert de vereniging voor de mogelijk lagere omzet die wordt veroorzaakt door de bouw van de Lammermarkt parkeergarage. Het kermisterrein is daardoor in elk geval dit jaar, maar mogelijk ook nog in 2016, een stuk kleiner en dat betekent dat er minder pacht binnenkomt. Van de pacht die de kermis opbrengt, betaalt de 3 October Vereeniging de viering en herdenking van Leidens Ontzet.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/205255037″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Bestuurslid Martijn du Prie van de 3 October Vereeniging over de kermis. Die is in elk geval dit jaar kleiner dan normaal. Ook staan sommige attracties op een andere plek.

reuzenradSuperzweefmolen ‘Around the World’ krijgt dit jaar een plekje bij het station. Rond de Lammermarkt is geen plek voor al te grote attracties. Het reuzenrad staat wel op z’n vertrouwde plek.

De afspraken tussen de gemeente en de 3 October Vereeniging blijven voorlopig geheim: “Vanwege de economische belangen van de partijen worden de afspraken niet voor de administratieve afhandeling van de kermis van 2016 openbaar gemaakt,” laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Advertentie

Economie Leiden 03102015 3 Oktober 2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×