De Leidse hortus botanicus (Archieffoto: Sleutelstad).

Tentoonstelling biodiversiteit in hortus

De tentoonstelling Beschermde planten in de Hortus botanicus laat het belang van biodiversiteit zien aan de hand van verhalen over beschermde planten. Geert de Snoo, decaan van de faculteit der wiskunde en natuurwetenschappen en hoogleraar Conservation Biology, opende de tentoonstelling op 22 mei 2015, Wereldbiodiversiteitsdag, en benadrukte het belang van biodiversiteit.

Van woudreuzen tot moshoge kruipertjes. Van pas ontdekte orchidee├źn in een oerwoud tot kleine, vleesetende plantjes op de Nederlandse hei. Allemaal op de een of andere manier bedreigd door uiteenlopende oorzaken zoals klimaatverandering, overexploitatie, verdroging en overbemesting, houtkap of landhonger. Elke plant heeft haar eigen bijzondere verhaal, haar eigen geschiedenis en actualiteit.

24 Botanische tuinen, waaronder de Hortus botanicus Leiden, organiseren de tentoonstelling samen met de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen. In elke tuin worden tien planten uitgelicht met een felrode lijst omdat ze op een Rode Lijst van bedreigde planten staan. De gevarieerde tentoonstelling levert een bizarre bos bloemen op: portretjes van soorten.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×