VVD wil overlast van zwerfafval bij ondergrondse containers hard aanpakken. (Archieffoto: Sleutelstad.nl)

VVD wil strenge handhaving ondergronds afval

PHoogeveenVVD.jpger 1 juni stopt de gemeente Leiden met het ophalen van vuilniszakken in de binnenstad. Dan staan overal ondergrondse containers die de bewoners op ieder moment van de dag kunnen gebruiken. De VVD-fractie maakt zich echter zorgen dat er toch nog mensen zullen zijn die hun vuilnis naast de containers zetten met opengescheurde zakken en zwerfafval tot gevolg. De raadsleden Hoogeveen en Gilissen willen dat er streng gehandhaafd worden bij overtredingen.

GilissenDe VVD wil weten of de gemeente de komende tijd extra handhavers in zal zetten om overtredingen tegen te gaan. Verder zijn de liberalen benieuwd of de afgelopen tijd, tijdens het plaatsen van de eerste ondergrondse containers, er veel overtredingen zijn beboet. Zo nodig willen Gilissen en Hoogeveen ook dat er gedacht wordt aan hogere boetes als de huidige handhaving niet genoeg afschrikt.

Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×