Guido van Woerkom met zijn vrouw en burgemeester Jan Waaijer van Oegstgeest. (Foto: BuroJP).

Koninklijke onderscheiding voor Guido van Woerkom

Burgemeester Jan Waaijer heeft afgelopen vrijdag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Guido van Woerkom. De onderscheiding werd al eerder toegekend, namelijk tijdens de Lintjesregen op 24 april, maar de uitreiking vond vrijdag pas plaats. Van Woerkom werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje- Nassau.

De heer Van Woerkom kreeg de onderscheiding hoofdzakelijk voor zijn verrichtingen bij zijn hoofdfunctie bij de ANWB. Door zijn inzet is de ANWB gegroeid. Van Woerkom zou zich altijd ingezet hebben voor de bevordering van duurzame, milieuvriendelijke mobiliteit. Hij zette onder andere het elektrisch rijden hoog op de agenda en heeft hiervoor belangrijk nationaal en internationaal lobbywerk verricht.

Daarnaast werd hij onderscheiden voor zijn werkzaamheden als voorzitter van het Maatschappelijk Platform RRAAM (Rijk- en Regioprogramma Amsterdam, Almere, Markermeer). Van Woerkom heeft volgens de gemeente Oegstgeest in deze functie pionierswerk verricht. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van grootschalige gebiedsontwikkeling.

Oegstgeest Lintjesregen oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×