Het winnende team van het Visser ’t Hooft Lyceum en de winnaar van de speechcontest Merlijn (met de beker). (Foto: PR).

Visser ’t Hooft Lyceum wint Leidsch Debat Festival

Het Visser ’t Hooft Lyceum heeft de vijfde editie van het Leidsch Debat Festival gewonnen. Het evenement van Het Debatbureau werd in de raadzaal van het Stadhuis Leiden gehouden. Het Visser ’t Hooft Lyceum wist in de finale het Stedelijk Gymnasium Leiden te verslaan.

Het Mare College, Vlietland College, Visser ’t Hooft Lyceum, Stedelijk Gymnasium en Bonaventuracollege gingen in de raadzaal met elkaar in debat. De scholieren debatteerden onder meer over de juiste aanpak van pesten, handhaving van de alcoholwetgeving in Leiden en de vraag of wetgeving nodig is om meer vrouwen in topfuncties te krijgen. Ook was er een speechcontest, deze werd gewonnen door Merlijn van het Visser ’t Hooft Lyceum.

Debatcultuur

Het Leidsch Debat Festival wordt jaarlijks georganiseerd door Het Debatbureau om de debatcultuur op Leidse scholen te stimuleren. De jury bestond uit de Leidse gemeenteraadsleden Joost Bleijie, Ashley North en Ries van Walraven. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leiden en Fonds 1818.

“Vandaag de dag is het voor jongeren van groot belang dat zij zich staande kunnen houden in de maatschappij”, aldus Frits Bloemberg, gespreksleider en oprichter van het Debatbureau. “Bovendien is het overtuigen van anderen in het werk van veel mensen een vaardigheid die ze dagelijks nodig hebben. We vinden het dan ook erg mooi om te zien dat jongeren met zoveel enthousiasme en passie strijden om de beker.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×