De vuilniszakken zijn dan wel vanaf volgende week van straat verdwenen. De meeuwen nog niet. Leiden verwacht zelfs meer overlast dan ooit nu er geen maatregelen genomen mogen worden tegen de nestelende meeuwen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Meeuwen hebben dit jaar vrij spel in Leiden

De ontheffing die de gemeente Leiden had aangevraagd om meeuweneieren te mogen omwisselen voor nep-exemplaren is door de rechter vernietigd. De in de stad broedende meeuwen hebben daardoor dit jaar niets te vrezen en kunnen massaal hun jongen uitbroeden op Leidse daken. De gemeente vreest daardoor dat meeuwen de komende periode voor meer overlast zullen zorgen, ondanks het van straat verdwijnen van de vuilniszakken.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/207489410″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

De Leidse stadsbioloog Frits van der Sluis 

De gemeente had van het ministerie van Infrastructuur en Milieu toestemming gekregen om dit broedseizoen de eieren om te wisselen. De Stichting Faunabescherming stapte daarop naar de rechter en werd vorige maand in het gelijk gesteld. Deze week is de gemeente tegen die uitspraak in hoger beroep gedaan. Dat is echter niet meer op tijd om dit broedseizoen nog maatregelen te kunnen nemen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×