De Signatures Cultuurweken gingen afgelopen vrijdag van start in de Hooglandse Kerk. Onder andere met een optreden van accordeonist Carel Kraayenhof en harpiste Lavina Meijer. (Foto's: Emile van Aelst).

Dit weekend: Museumnacht Leiden en Leidse Olympus

In het kader van de Signatures Cultuurweken Leiden vinden dit weekend de Museumnacht Leiden en de Leidse Olympus plaats. Afgelopen weekend gingen de cultuurweken van start met evenementen als de Leidse Hofjesconcerten en Schemerstad.

Museumnacht
De Museumnacht Leiden wordt aanstaande zaterdag voor de zevende keer gehouden. Van een geurige rondleiding in Museum De Lakenhal tot de oxygenbar van CORPUS ‘reis door de mens’ in het Scheltema Complex. Nieuw tijdens deze Museumnacht Leiden is de deelname van Erfgoed Leiden en Omstreken en Molen de Valk.

Aardbeien met paddenkwijl en alles over bloedzuigertherapie zijn enkele ingrediënten van de Museumnacht in Museum Boerhaave. Japanmuseum SieboldHuis haalt speciaal voor deze avond kimono’s naar Leiden, die gedragen worden door modellen. Een van de bomen in Hortus botanicus Leiden wordt omgetoverd tot een interactieve boom die reageert op bewegingen en geluiden van bezoekers. Voor het volledige programma ga je naar de site van Museumnacht Leiden.

Leidse Olympus
De derde editie van de Leidse Olympus vindt zondagavond plaats op het Burchtplein. Het evenement start om 20.30 uur. Op het programma staan dit jaar namen als Huub van der Lubbe, zanger van de band ‘De Dijk’ en Maaike Ouboter, bekend van de nummer-1-single ‘Dat ik je Mis’.

Eerste weekend
De Signatures Cultuurweken werden afgelopen vrijdag geopend in de Hooglandse Kerk. Er was onder andere een optreden van accordeonist Carel Kraayenhof, bekend van de trouwerij van koning Willem-Alexander en koningin Maxima. De muzikant trad later in het weekend op tijdens de Leidse Hofjesconcerten.

De Leidse Hofjesconcerten werden  ook dit jaar weer druk bezocht. “Wij willen alle bezoekers bedanken”, aldus de organisatie via Facebook. “Wat kwamen jullie met veel en wat was het druk, hier doen wij het allemaal voor.” Tijdens het evenement traden in 25 verschillende hofjes veel muzikanten op, zowel opkomend talent als bekendere artiesten.

Ook Schemerstad werd dit jaar goed bezocht. Het theaterevenement was zo goed als uitverkocht.  Het evenement vond dit weekend voor de zesde keer plaats. Het publiek voer in boten langs verschillende theaterstukken van vijf verschillende Nederlandse theatermakers.

Cultuur Museumnacht Signatures Signatures Cultuurweken


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×