Bij zijn afscheid werd Rens Heruer gisteren bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau (Foto's: Chris de Waard).

Rens Heruer wéér Koninklijk onderscheiden

Gistermiddag heeft Rens Heruer uit handen van locoburgemeester Frank de Wit een koninklijke onderscheiding gekregen. Heruer nam gisteren na 43 jaar afscheid van het Leidse onderwijsveld. Hij gaat met pensioen. Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de Pieterskerk werd Rens Heruer bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2005 kreeg hij ook al een lintje. Hij werd toen lid in de orde van Oranje-Nassau. Vorig jaar ontving hij ook de erepenning van de stad.

ridderrensHeruer begon zijn carrière 43 jaar geleden als docent bij de Paulus Scholengemeenschap. Gisteren nam hij afscheid als directeur van het Onderwijsbureau Hollands Midden (OHM) en als adviseur van het College van bestuur van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden. In zijn rol als directeur van het Onderwijsbureau Hollands Midden ondersteunde hij meer dan 30 schoolbesturen in de regio. Daarnaast stond hij als adviseur het College van Bestuur bij, gedurende het ingewikkelde proces van fusies en samenvoegingen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/209063234″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Chris de waard achtereenvolgens in gesprek met Marijke en Rens Heruer tijdens het pensioneringsfeestje van Rens.

Locoburgemeester De Wit roemde de carrière van Rens Heruer in het onderwijs en alles wat hij voor de stad heeft gedaan en nog steeds doet, waaronder de periode van 18 jaar dat hij deel uitmaakte van het bestuur van de 3 October Vereeniging Leiden. De Wit: “Nog steeds vraag in weleens een Rens als ik hem tegenkom: Hoe gaat het met de stad?”

Heruer hoeft zich niet te gaan vervelen. Hij is actief in tal van besturen en bij allerlei organisaties. Van zijn kinderen kreeg hij gistermiddag weliswaar een mand met geraniums, maar veel tijd om erachter te zitten zal hij niet krijgen. Al is het maar omdat hij binnenkort nog een extra titel krijgt: Opa.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×