Volharding: Lot en de Walvis dinsdag open

Vanaf dinsdag (update: het wordt woensdag) is Leiden weer een restaurant rijker. Aan de Haven opent dan Lot en de Walvis op de plek waar tot begin dit jaar Club-Restaurant De Volharding zat. Dat restaurant ging in februari failliet en nu voegt de Horeca Groep Leiden van Richard en Wouter Van Leeuwen het toe aan het concern. De broers hebben in Leiden ook City Hall, Stadscafé van der Werff en binnenkort openen ze ook een nieuw restaurant in de voormalige Branderij aan de Middelweg.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/208902278″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Lot en de Walvis moet het meest relaxte restaurant van Leiden worden, vertelt Nilles Raken van de Horeca Groep Leiden. 

Achter de naam Lot en de Walvis schuilt een verhaal. Lot heeft de wereld rondgereisd met haar busje dat ze de Walvis noemt. In de keuken laat ze zich inspireren door alles wat ze onderweg heeft gezien en geproefd. En dat kan dus ook van tijd tot tijd wisselen.

volharding.jpgHoewel het restaurant dus Lot en de Walvis gaat heten, blijft het pand de naam De Volharding dragen. Letterlijk: de naam blijft op het dak van het pand staan.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×