De basis van het Singelpark ligt in de parken die ontstaan zijn na het afgraven van de verdedigingswallen rond de binnenstad. (Foto's: Chris de Waard).

Informatiemarkt presentatie Singelparkroute

Het Singelpark in Leiden moet ’s lands langste stadspark worden. Om de verschillende onderdelen van het zich langzaam ontwikkelende park te verbinden wordt de Singelparkroute gemaakt. De Singelparkroute ligt aan de binnenzijde van de singels een vormt een aaneengesloten serie schakels tussen bestaande en nieuw aan te leggen parken en pleinen. De wandeling zorgt ervoor dat bezoekers zich op een natuurlijke wijze van park naar park kunnen verplaatsen. Om de route te markeren worden verschillende parkelementen ontworpen die een Singel aaneenrijgen.

De eerste ideeën voor het ontwerp worden samen met het routeplan gepresenteerd op: woensdagavond 10 juni, tussen 16.30 uur en 20.30 uur, Nieuwe Energie, 3e Binnenvestgracht 23 in Leiden. Tijdens de informatiemarkt zijn er twee momenten waarop een korte presentatie gehouden wordt over de Singelparkroute: om 17.00 uur en om 19.00 uur. Deze presentatie duurt een half uur. Daarnaast is er gelegenheid om de plannen te bekijken, vragen te stellen en ideeën in te brengen. Iedereen is van harte welkom!

Het Singelpark wordt ongeveer 6,3 kilometer lang en omzoomt de binnenstad van Leiden. Het park is een initiatief van bewoners verenigd in Vrienden van het Singelpark en andere belangstellenden.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×