Johnson & Johnson, het moederbedrijf van voorheen Crucell, investeert in een Prevention Centre dat onder andere Alzheimer probeert te voorkomen. (Archieffoto: Sleutelstad.nl).

Leids onderzoekscentrum tegen Alzheimer gestart

Farmaceutisch bedrijf Johnson & Johnson heeft in Leiden het Janssen Prevention Centre geopend. Het onderzoekscentrum dat zich in eerste instantie gaat richten op onderzoek naar de preventie van Alzheimer. Anders dan bij andere onderzoekscentra ligt de nadruk niet op genezing van ziektes maar op het voorkomen.

Johnson & Johnson, waar het in Leiden gevestigde Crucell in 2011 in opging, investeert enkele tientallen miljoenen euro. Bij het centrum, dat ook in Londen en Californië is gevestigd, gaan zo’n 120 mensen werken.

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×