Veilingmeester is ook dit jaar directeur Job Ubbens van veilinghuis Christie's. (Foto: PR).

Vanavond veiling Beelden in Leiden

Om 18.00 uur begint vandaag de veiling van de openluchtbeeldententoonstelling Beelden in Leiden. In de Lutherse Kerk aan de Hooglandse Kerkgracht hanteert directeur Job Ubbens van veilinghuis Christie’s de hamer.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/205616756″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Miriam Knibbeler vertelt over haar kunstwerk. Ortus, de aaibare neushoornbaby.

Niet alleen de beelden van de openluchtexpositie worden geveild. Ook een aantal kleinere kunstwerken gaan onder de hamer. Deze worden geëxposeerd in de galerie op Hooglandse Kerkgracht 8.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/205617758″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Kevin Bauer vertelt over zijn kunstwerk Et Ita Factum Est (And so it was).

Op de website van Beelden in Leiden staan alle te veilen werken inclusief een richtprijs. Van de buitenbeelden op de Hooglandse Kerkgracht zijn ‘Et Ita Factum Est (And so it was)’ (de boot) van Kevin Bauer en ‘Waar dwarrelen je brengt’ van Marit Zandbergen het populairste. Ze gaan naar verwachting het meeste opbrengen. Zo’n 6.000 euro. Publiekslieveling ‘Ortus’ (de neushoorn) van Miriam Knibbeler staat voor 5.000 op de lijst.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/205617197″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Waar dwarrelen je brengt vertelt kunstenaar Marit Zandbergen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×