De organisatoren van de eerste Leidse haringsmaaktest (Foto: PR).

Bekende Leidenaren kiezen lekkerste haring

Wie wint de Haringtrofee? Dat wordt zaterdag 20 juni duidelijk in restaurant de Poort van Leyden. Daar wordt uitgevist welke Leidse visverkoper de lekkerste haring serveert bij de eerste Leidse haringsmaaktest. Een panel bestaande uit Leidse prominenten zal dat via een smaaktest bepalen. Bijna alle winkels en kramen uit de regio doen mee. De verkoper van de haring met de meeste punten wint en ontvangt de Haringtrofee uit handen van burgemeester Lenferink.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/209710778″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Nieuws071-presentator Maarten Mulder in gesprek met de twee organisatoren.

De organisatie van het evenement is in handen van ondernemers Bob Goulooze en Marcus Rooijakkers, die op zoek zijn naar een nieuwe favoriete viskraam sinds die van Carel van Rhee moest wijken voor de bouw van een parkeergarage. Onder de prominente proevers, die om alles eerlijk te laten verlopen de vissen blind zullen proeven, zijn Maarten ’t Hart en de burgemeester zelf.

Meer informatie staat op hun facebookpagina.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×