De bouwplaats op de Lammermarkt is zaterdag eventjes open (Foto: Chris de Waard).

Bouwplaatsen bezoeken op de Dag van de Bouw

Normaal gesproken zijn ze alleen toegankelijk voor bouwvakkers, maar komende zaterdag openen verschillende Leidse bouwplaatsen hun spreekwoordelijke deuren. Iedereen is welkom een kijkje te nemen tijdens de Dag van de Bouw.

Één van de te bezichtigen bouwplaatsen is op de Lammermarkt, waar momenteel de diepste parkeergarage van Nederland wordt gebouwd. Op de Dag van de Bouw wordt een deel van de vondsten van het archeologisch onderzoek dat daar heeft plaatsgevonden tentoongesteld. De archeologen zijn aanwezig om de ontdekkingen toe te lichten.

Andere plaatsen die open zijn voor bezoek zijn de Tuinstadwijk, het Churchillpark en de nieuwe studentencampus (Y)ours aan de Lammenschansweg.

Meer informatie staat op de site van de gemeente.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×