Christies' directeur Jop Ubbens veilde gisteren een aantal kunstwerken bij Beelden in Leiden. De baby-neushoorn bleef onverkocht, maar krijgt mogelijk een plekje in een dierentuin, zo vertelde bestuurslid Arjen Pels Rijcken. (Foto's: Chris de Waard).

Weinig belangstelling voor veiling BIL: beelden blijven te koop

De veiling die Beelden in Leiden gisteren organiseerde, trok maar weinig belangstellenden naar de Lutherse Kerk aan de Hooglandse Kerkgracht. Kopers waren er zelfs nog minder: slechts één. Omdat er ook in de dagen voorafgaand aan de veiling al enkele kleinere werken uit de galerie van Beelden in Leiden waren verkocht, en ook een beeld dat in de Hortus Botanicus staat, zijn er nu toch in totaal acht werken verkocht.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/209678844″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Veilingmeester Jop Ubbens en BIL-bestuurslid Arjen Pels Rijcken over de beeldenveiling.

Volgend jaar viert Beelden in Leiden het eerste lustrum. Het thema is dan Life-Science en in het Bio Science Park Leiden komen dan ook beelden te staan. Bestuurslid Arjen Pels Rijcken hoopt dat er daardoor ook meer reuring ontstaat rond de beeldententoonstelling en de veiling: “Ons doel is het exposeren van de beelden. We zijn geen galerie of verkooporganisatie, maar het is natuurlijk leuk als je ook een aantal werken kunt verkopen.”

De openlucht beeldententoonstelling duurt nog tot en met 2 augustus. Tot die tijd blijven de onverkochte beelden te koop via Beelden in Leiden. De beelden staan midden op de Hooglandse Kerkgracht, in de galerie op nummer 8 en in de hortus Botanicus.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×