De monumentale Morspoort komt op een plateau te staan met aan de rand een trap tussen de terrassen. Fietsers moeten dan - net als het autoverkeer - om de poort heen gaan rijden. (Foto's: Chris de Waard, impressies: gemeente Leiden).

Singelpark: Park de Put krijgt Oostindisch tintje

Park de Put wordt het eerste park dat speciaal wordt ontworpen voor het Singelpark. Gisteren hield de gemeente Leiden samen met de Vrienden van het Singelpark een inloopbijeenkomst waar het Definitief Ontwerp werd gepresenteerd voor Park de Put en het Morspoortplein. Het singelpark krijgt beplanting uit verschillende werelddelen. Bij Molen de Put komen planten die de sfeer van Oost-Indië moeten weergeven. Vanwege het Indië monument dat in het park staat.
'Indië_monument'_Park_de_Put_LeidenHet Indië monument ‘Een afscheid zonder thuiskomst’ (1945-1952) in Park de Put van kunstenaar Gerard Brouwer (Leiden 1951). Ter herinnering aan 26 inwoners van Leiden die als Nederlands militair in Nederlands Oost Indië om het leven kwamen. (Foto: FaceMePLS – Flickr) .

Niet alleen de beplanting rondom de molen en de Morspoort wordt aangepast. Ook de Morspoort zelf krijgt een ander aanzien. De poort komt op een plateau te staan. Niet door de poort op te liften, maar door de bestrating rondom de poort op te hogen. De Morspoort staat nu op een bolle ondergrond. Die wordt rechtgetrokken met een brede trap aan de kant van het centrum. Aan weerszijde blijft plek voor terrassen. Naast de poort komen aan weerszijde ook nieuwe bomen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/209679176″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Michelle de Roo tekende voor het ontwerp van Park de Put. De Morspoort komt op een plateau te staan en de beplanting krijgt Oostindische invloeden.

DSC03855Om het wandelpad langs het water van de singel te verbeteren, wordt het talud bij het oude kazernegebouw verbreed. Ook worden de hekken daar verwijderd, zodat er een logische route ontstaat.

Leiden morspoort Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×