De Afghaanse Arzo is arts in opleiding. De Universiteit Leiden wil studenten als zij een opleidingstraject laten volgen in Leiden. (Foto: PR).

Afghaanse en Zuid-Afrikaanse studenten naar Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden haalt met een crowdfundingactie geld op om Afghaanse en Zuid-Afrikaanse studenten naar Leiden te halen en te onderwijzen. Het doel van de universiteit is om 8 studenten te onderwijzen, daarvoor hebben zij €44.000 nodig.

De Universiteit Leiden wil in een programma van vier maanden, essentiële aanvullende ervaring bieden aan de studenten. de universiteit zal de Afghaanse studenten geneeskunde onderwijzen in anatomie en snijtechnieken. De rechtenstudenten uit Zuid-Afrika zullen in Leiden colleges op het gebied van strafrecht of mensenrechten volgen.

440 Jaar Universiteit Leiden

De actie wordt gevoerd in verband met het 440-jarig bestaan van de Universiteit Leiden. “Dit feestelijke jaar krijgt nog meer glans wanneer wij zoveel mogelijk studenten een inspirerende en vormende kennismaking met onze wetenschap, onze vrijheid en ons land kunnen bieden”, stellen de initiatiefnemers.

Crowdfunding

De universiteit haalt geld op via crowdfunding, zij hebben hiervoor een aparte site onder de naam SteunLeiden. Eerder haalde de Universiteit Leiden al geld op voor de bouw van een ‘zonnekijker’ in de Leidse Sterrewacht. Je kan online geld doneren, waarbij het minimum €8 is.

Leiden steunleiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×