Laatste vuilniszakken nog even bovengronds

1

De Witte Singel en een deel van de Zoeterwoudsesingel krijgen pas over enige tijd ondergrondse containers. Wethouder Laudy wil ook daar de zakken nu al van straat en komt met een bovengrondse – tijdelijke – oplossing. Tot die tijd staan de zakken nog langs de stoep.

Wethouder Laudy reed gisteren mee met de vuilnisophalers van de gemeente. (Foto: Collin van Gestel).

Gisteren ging Laudy een dagje mee met de medewerkers van de afdeling Stedelijk Beheer die de ondergrondse containers legen. Zo wilde hij met eigen ogen zien waar er nog problemen zijn en ook welke. Het leverde een aantal inzichten op. Zo zijn mensen blijkbaar erg gewend om hun vuilniszak op een vast moment in de week buiten te zetten. Bijvoorbeeld zondagavond na Studio Sport. Die zakken verdwijnen nu weliswaar in een ondergrondse container, maar omdat zoveel mensen op zondagavond hun vuilnis aanbieden, raken ze vol. Als mensen dat patroon doorbreken en het vuilnis meer verspreid over de week gaan aanbieden, lost dat probleem zich vanzelf op.

Een ander probleem doet zich voor met straten waar veel studentenhuizen zijn. Bijvoorbeeld de Hogewoerd en de zijstraten. Daar worden de vuilniszakken nog massaal op straat gezet. Laudy denkt dat veel studenten de post van de gemeente, dus ook die met het containerpasje, bij het oud papier hebben gemikt. De gemeente gaat in straten waar nog bovengemiddeld veel zakken worden aangeboden de bewoners huis-aan-huis informeren over de nieuwe manier van vuilnis aanbieden. Helpt dat niet, dan volgen er op korte termijn boetes.

Delen

1 reactie

  1. Ik woon in de buurt van de Hogewoerd. Er zijn hier überhaupt nog geen pasjes bezorgd. Wij hebben geen pasje, en de buren evenmin. Als je de gemeente daarover mailt, krijg je een mail terug dat ze ervan uitgaan dat je wel een pasje hebt ontvangen, en dat je maar eens goed moet gaan zoeken. Als gewone huishoudens al niet aan een pasje kunnen komen, hoe verwacht de gemeente dan dat studentenhuizen het zullen oplossen? Laat de gemeente eens onderzoeken of de bezorging wel goed is uitgevoerd.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline