De Gouden Zwaluwen werden gisteren uitgereikt in Museum Boerhaave. Wethouder Frank de Wit deed er namens de gemeente nog een cheque bij voor het onderwaterwerk van Verkade's organisatie. (Foto's: o.a. Marcel Belt, via Twitter).

Gouden Zwaluw voor Leids onderwaterproject

aaf1Aaf Verkade van Onderwater in Leiden heeft gisteren de ‘gouden Zwaluw’ ontvangen. De prijs is een blijk van erkenning die jaarlijks wordt uitgereikt door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC). De uitreiking maakt deel uit van de campagne ‘Natuur in de straat’ van de (VNC).

De Gouden Zwaluwen worden uitgereikt aan aan organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt om natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen.

goudenzwaluw

 

De Gouden Zwaluw is een bronsgouden beeltenis van de gierzwaluw, gemaakt door de kunstenaar Frans van Hintum.

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/209994484″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Een enthousiaste wethouder Frank de Wit feliciteert Aaf met de blijk van waardering die de gouden Zwaluw is.

IMAG0070_2-1.jpg‘Blik onder water in Leiden’ was één van de zes genomineerde projecten voor in totaal drie Gouden Zwaluwen. Met name de tomeloze inzet om de grachten van Leiden bij een breed publiek onder de aandacht te brengen, ze op te schonen, en aandacht te vragen voor de daarin levende flora en fauna waren aanleiding voor de nominatie en, zoals even later bleek, ook voor de prijs.

Het project ‘Blik onder water in Leiden’ van Aaf Verkade wordt uigevoerd in samenwerking met onder andere de gemeente en inwoners van Leiden, het Hoogheemraadschap van Rijnland, de Stichting RAVON, de Stichting ANEMOON, de KNNV afdeling Leiden e.o, de Hengelaarsbond van Leiden en omgeving en de Stichting EIS.

Aaf Verkade in het stadhuis bij de introductie van haar plan voor een visreservaat bij de Haven in 2012. (Archieffoto: Roel van Niekerk).

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×