Het gebouw van ROC Leiden bij station Lammenschans is megalomaan, zo vindt ook de minister van onderwijs. (Foto: Chris de Waard).

Redding ROC Leiden nog geen gelopen race

Als er niet voor eind van de maand 18.000.000 euro beschikbaar is voor ROC Leiden, dan gaat de onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs in Leiden alsnog failliet. Dat zei minister Jet Bussemaker gisteren tijdens een debat met de vaste kamercommissie voor onderwijs. Bussemaker wil het ROC Leiden redden met een financiële injectie van maximaal 40 miljoen euro. De Tweede Kamer is echter uiterst kritisch en sluit nog niet uit dat een faillissement goedkoper is.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/209985291″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

De Leidse onderwijswethouder Frank de Wit wil net als de minister geen faillissement: “We hebben ook gewoon een zorgplicht voor 9.000 studenten en het personeel”.

Bussemaker komt na het weekeinde met extra informatie over de verschillende opties die er voor ROC Leiden in beeld zijn. Daarna praat de Tweede Kamer opnieuw over de toekomst van ROC Leiden. Bussemaker toonde begrip voor de brede kritiek uit de kamer: “Maar,” zo hield ze de Kamerleden voor: “Er is geen goede oplossing”.

Leiden Politiek ROC locaties


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×