Het ROC Leiden Lammenschans.

Onderwijsinspectie sluit vijf opleidingen ROC Leiden; vandaag kamerdebat

Vijf opleidingen van het ROC Leiden moeten sluiten. De Onderwijsinspectie heeft besloten dat deopleidingen tot verkoopmedewerker, autotechnicus en manager of coördinator sport en bewegen niet voldoen aan de eisen.

Ongeveer 700 leerlingen worden getroffen door het besluit. De Onderwijsinspectie wil dat de leerlingen bij andere roc’s in de regio worden ondergebracht. Bovendien heeft het LUMC besloten ongeveer honderd studenten verpleegkunde bij het ROC weg te halen. De universiteit heeft het vertrouwen in de school opgezegd.

In februari werd al duidelijk dat het ROC in grote financiële problemen verkeert. Vandaag houdt de Tweede Kamer een debat over het dreigend faillissement van het ROC Leiden. Minister van Onderwijs Jet Bussemaker wil miljoenen besteden om het ROC redden. Haar partij, de PvdA, pleit voor een doorstart, terwijl regeringspartner VVD aan wil sturen op een faillissement.

Update: Na het debat van vandaag is het lot van het ROC nog onduidelijk.  De minister meldde verder dat de studenten de vijf opleidingen wel kunnen vervolgen, maar dat de school de examinering ergens anders moet inkopen. Het debat gaat vanavond verder.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×