Woodstock op het Water: 14 bands op het water

Het eerste weekeinde van juli staat in het teken van muziek in de Leidse grachten. Dan varen 14 boten van organisator de Stichting De Leidse Rederij met evenzoveel bands door het centrum tijdens de derde editie van Woodstock op het Water. In praktijk is het overigens de tweede editie, want vorig jaar werd WOW Leiden afgelast doordat het water met bakken uit de hemel kwam.

Emile van Aelst maakte in 2013, tijdens de eerste editie van Woodstock op het Water, deze impressie.

Op zaterdag 4 en zondag 5 juli komen de sfeer en muziek van het muziekfestival Woodstock uit 1969 terug in Leiden. De bands spelen nummers die een ode brengen aan de artiesten en muziek uit de jaren ’60 en ’70. Woodstock was destijds een van de eerste muziekfestivals en wordt nog steeds beschouwd als grondlegger van de festivalcultuur zoals we die nu kennen.

“Het wordt een fantastisch kleurrijk evenement met oude (Leidse) bekenden en jong talent. Dus zorg dat je erbij bent,” zegt organisator Ron Mittelmeijer: “Het enige wat je hoeft te doen, is zorgen dat je een plekje weet te bemachtigen op de vele terrassen in de stad.”

Woodstock op het Water duurt beide dagen van 13.30 – 17.00 uur

Alle informatie over de vaarroute en deelnemende bands en horeca is te vinden op www.woodstockophetwater.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×