Wethouder Jeugd Roos van Gelderen (SP) krijgt 1,2 miljoen euro extra om nieuw overkoepelend jeugdbeleid te maken. (Archieffoto: Sleutelstad.nl).

Ruim miljoen euro extra voor Leids jeugdbeleid

In de raadsvergadering van afgelopen donderdagavond heeft de gemeenteraad 1,2 miljoen euro vrijgemaakt voor de Leidse jeugd. GroenLinks diende samen met D66, SP en PvdA een motie in die het college oproept om nieuw overkoepelend jeugdbeleid op te stellen. Met de motie werd ook extra budget vrijgemaakt voor de realisatie van dit nieuwe jeugdbeleid. De belangen van jongeren worden zo beter behartigd en in hun behoeften wordt beter voorzien.

De meest recente Leidse Jeugdnota dateerde alweer van 2007. Sindsdien is er voor de jeugd veel veranderd. Zo is onder andere de jeugdzorg gedecentraliseerd, de alcoholleeftijd verhoogd en geldt vanaf komend lesjaar het studievoorschot. De komende tijd zullen college en Raad met de stad samenwerken om het jeugdbeleid te moderniseren en nieuwe plannen te ontwikkelen.

“Al jaren blijkt dat slechts 20-25% van de Leidenaren vindt dat er genoeg goede voorzieningen voor de Leidse jeugd zijn. Het is de hoogste tijd dat daar verandering in komt. De jeugd is de toekomst en verdient dan ook goede voorzieningen, ” zei Raadslid North (GroenLinks) na afloop van het debat.

Wethouder Van Gelderen en GroenLinks-raadslid Ashley North in gesprek over extra geld jeugdbeleid.

Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×