Schoonmakers van DZB bij gemeente Voorschoten lijken de eerder ontslagen werknemers te hebben verdrongen. SP in Leiden stelt daarom vragen. (Foto: PR).

Zorgen bij SP verdringing schoonmakers Voorschoten

Medewerkers van de DZB die aan de slag gaan als schoonmaker op het gemeentehuis van Voorschoten. Het lijkt een succesverhaal. De SP is blij dat het DZB lukt mensen aan het werk te krijgen, maar maakt zich zorgen over eerder ontslag van de schoonmakers op datzelfde gemeentehuis. Is het nu zo dat er eerst schoonmakers zijn ontslagen om goedkoper schoonmakers via DZB aan het werk te zetten? De SP in Leiden vreest van wel en stelt vragen aan Burgemeester & Wethouders.

Gemeenteraadslid Natalie Wanga wijst de gemeente Leiden erop dat plaatsing van DZB-ers, volgens de eigen gemeentelijke kaders, niet mag leiden tot verdringen van regulier werk op de arbeidsmarkt. Wanga wil daarom weten of de schoonmakers van het Voorschotense gemeentehuis dezelfde arbeidsvoorwaarden hebben als de eerder ontslagen werknemers. Als dat niet het geval is dan zal de SP ongetwijfeld aansturen op een debat in de Raad en de wethouder aan de tand voelen over de ontstane situatie.

 

Leiden Nieuws Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×