Van links naar rechts: Ab van der Wiel (eigenaar De Meelfabriek), Henri Lenferink (burgemeester Leiden), Meta Knol (directeur Museum De Lakenhal) en Carel Stolker (rector magnificus Universiteit Leiden). (Foto: PR).

Leids grachtenwater wordt drinkbaar

Een select gezelschap heeft maandag op het terrein van De Meelfabriek geproost en het eerste glas gezuiverd Leids grachtenwater gedronken. Er werd voor de tentoonstelling ‘Global Imaginations’ een waterzuiveringsinstallatie geplaatst, waarin water uit de Zijlsingel wordt gezuiverd. De expositie gaat aanstaande zaterdag open en duurt tot en met 4 oktober.

Bezoekers van de expositie ‘Global Imaginations’ in De Meelfabriek, krijgen de mogelijkheid schoon drinkwater te tappen, afkomstig uit de naastgelegen Zijlsingel. Zij kunnen daar ook de installatie ‘OrtaWater – Purification Factory (2005)’ van het kunstenaarsechtpaar Lucy en Jorge Orta bewonderen.

Global Imaginations

Twintig kunstenaars uit alle continenten tonen op uitnodiging van Museum De Lakenhal hun visie op de huidige geglobaliseerde wereld. Grootschalige installaties, videoprojecties en sculpturen bieden afspiegelingen van actuele thema’s en ontwikkelingen. Speciaal voor de tentoonstelling maakten negen kunstenaars nieuw werk. ‘Global Imaginations’ vindt plaats ter gelegenheid van het 440-jarig bestaan van de Universiteit Leiden. De expositie komt tot stand in samenwerking met Museum Volkenkunde en LeidenGlobal.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×