Garenmarkt blijft parkeerterrein: geen extra evenementen

Parkeergarage_Garenmarkt_Leiden_-_visualisatie_orthovoor_04

Als Leiden over enkele jaren onder de Garenmarkt een tweede ondergrondse parkeergarage heeft voor honderden auto’s, blijft het ook op het plein zelf mogelijk om te parkeren. Dat bleek gisteren tijdens de vergadering van de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling die zich boog over het nieuwe bestemmingsplan.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/212076658″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Parkeren op het plein blijft mogelijk, maar is straks alleen toegestaan als er in de garage zelf geen plek meer is. Naar verwachting zal het plein daardoor zelden nodig zijn. Dat denkt tenminste de wijkvereniging en ook GroenLinks is die mening toegedaan. Raadslid Walter van Peijpe probeerde daarom of er inmiddels een meerderheid in de raad te vinden is om parkeren op maaiveld helemaal te schrappen. Dat bleek niet het geval.

GroenLinks komt volgens week in de raadsvergadering nog wel met een motie voor extra onderzoek naar de verkeersdruk op de Korevaarstraat. De partij wil met name weten hoe druk het gaat worden op piekmomenten en of er geen extra verkeersmaatregelen nodig zijn. Bijvoorbeeld zaterdagen tussen 11.00 uur en 16.00 uur.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/212076480″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Verschillende partijen maakten zich verder, net als eerder de wijkvereniging, zorgen om een onduidelijke omschrijving van het aantal evenementen dat straks op het plein plaats kan vinden. Wethouder Laudy zegde toe het voorstel daarop te zullen aanpassen: “Het is niet onze bedoeling om meer evenementen toe te staan. Als daar onduidelijkheid over ontstaat door de formulering, moeten we die wegnemen.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×