Wolter Lemstra - waarnemend burgemeester van Leiden in 2002-2003 - in gesprek met Ruut Kieft tijdens de

Oud CDA-raadslid Ruut Kieft overleden

ruutkieftOud-raadslid Ruut Kieft van het CDA Leiden is afgelopen dinsdag overleden. Kieft was van 2002 tot 2006 lid van de gemeenteraad van Leiden. Na zijn studie economie kwam hij in het beroepsonderwijs en is directeur geweest van een MBO school in Alkmaar. Daarna was hij directeur van het bronnenbad in Groningen. Eind jaren negentig trouwde hij met zijn tweede vrouw, Veerle, en kwam in Leiden wonen. Toen werd hij ook lid van de Leidse afdeling van het CDA.

In 2002 gaf hij zich op als kandidaat voor de gemeenteraad. Hij werd in maart 2002 gekozen. Hij hield bezig met de commissie Economie en Verkeer en de commissie Onderwijs en Cultuur. Onderwerpen waar hij zich sterk voor inzette waren de RijnGouwelijn en voortijdig schoolverlaten. Aan het einde van zijn zittingsperiode kwam daar de Ringweg Oost (RWO) bij. Tevens is hij lid geweest van de commissie Beroep en Bezwaar . Hij staat nog steeds op de cover van het boekje van Paul Bordewijk “’Bezwaren tegen het beroep”” (2007) .

Burgemeester Lenferink typeerde hem bij zijn afscheid met de woorden: “’Ruut was niet het type politicus dat de confrontatie op zoekt in de politieke Arena,” memoreert Wim Bleijie die in die periode fractievoorzitter was van het CDA Leiden: “En zo zullen wij hem blijven herinneren.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×