Loco-burgemeester Robert Strijk verrichte gisteren een beetje onwennig de officiële opening van Leiden Culinair. Hij moest namelijk een fles Champagne 'sabreren'. Daarbij ontdoe je de met een sabel van de kurk en een stukje van de hals. (Foto's: Chris de Waard).

Leiden Culinair start in zomerse sferen

In een lekker zonnetje is gisteren Leiden Culinair van start gegaan op de Garenmarkt. Tot en met zondag staan 14 restaurants garant voor bijzondere en bijzonder smakelijke hapjes en drankjes. Een deskundige jury maakte gisteren als eerste het complete rondje en proefde bij elk restaurant een gerechtje. “Het niveau is hoog,” stelt Theor Verplancke die de jury – bestaande uit masterchef Marcus Polman, Mascha Koevoets – Smit en Loman Leefman – samenstelde: “De nummers 1, 2 en 3 liggen dan ook dicht bij elkaar.”

Op die eerste plek eindigde nieuwkomer Just Meat met een ‘short rib’. Tweede werd Norbert van Dartel (gamba’s) en op plek drie Bambooda Groove, een samenwerking tussen In den Doofpot en De Zijlstroom met oesters in stikstof.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/212076751″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Chris de waard ging gisteren naar de opening van Leiden Culinair en maakte een rondje over het plein.

Leiden Leiden Culinair


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×