Een scene uit de voorstelling vastgelegd door oud-stadsfotograaf Rob Overmeer.

Het Geloof van Leiden prikkelt met actuele vragen

Afgelopen zaterdag ging ‘Het geloof van Leiden‘ van stadsgezelschap PS|theater in première in de Pieterskerk. In de voorstelling starten twee dertigers, Sara (Sofieke de Kater) en Jonah (Tijs Huys) een ‘pop-up utopie’. Zij willen de stad veranderen en het helemaal anders doen. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Waar begin je, en wie mag er mee doen met deze utopie?

Bij de première bleek dat Het geloof van Leiden bezoekers herhaaldelijk op het verkeerde been zet en hen prikkelt met actuele vragen. “Ik vond het heel confronterend om na te denken over de vraag wie er mee mag doen. Mag je alleen mee doen als je iets te bieden hebt? Of mag je ook eerst ontvangen? En heeft eigenlijk niet iedereen iets te bieden?”, vraagt een bezoeker zich na de voorstelling af. Een ander is er van overtuigd dat vooral alle politici het stuk moeten zien: “Het geloof van Leiden laat heel goed zien waar het in de maatschappij soms wringt. De vragen die het oproept zijn heel actueel.”

Pub. foto Het GeloofPS|Theater is al een jaar geleden begonnen de voorbereidingen voor deze grootste PS|productie tot nu toe. Aan Het Geloof van Leiden doen naast de reguliere acteurs en muzikanten van PS, ook het dansorkest Date 7-2-7 (allemaal mannen van 75 jaar en ouder), 21 jongeren, toneelgroep Domino (acteurs met een verstandelijke beperking), een kip en 10 bijzondere Leidse initiatieven mee.

Het geloof van Leiden is nog tot en met 14 juli te zien in de Pieterskerk. Kaarten zijn te koop via www.stadspodia.nl en aan de deur.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×