Burgemeester Henri Lenferink (Foto: Chris de Waard).

Leiden scoort 7,2 voor veiligheid

Leiden is het afgelopen jaar wat veiliger geworden. Althans, volgens de Veiligheidsmonitor, een enquête naar criminaliteit, onveiligheid en het optreden van gemeente en politie in de buurt. Het rapportcijfer voor veiligheid in de woonbuurt is afgelopen jaar gestegen van een 7,0 naar een 7,2.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/213793881″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Burgemeester Lenferink gaf voor Sleutelstad 93.7 FM een toelichting op de cijfers uit de Veiligheidsmonitor.

Voor het onderzoek zijn circa 2000 inwoners van Leiden gevraagd de enquête in te vullen. De Veiligheidsmonitor is voor de gemeente en politie een belangrijke bron voor het in het oog houden van de veiligheid en leefbaarheid van de gemeente.

In vergelijking met andere Nederlandse gemeenten scoort Leiden vooral goed wat betreft verkeersoverlast en gevoelens van onveiligheid in de buurt.

Alle cijfers rondom veiligheid in Leiden staan hier.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×