Leiden scoort 7,2 voor veiligheid

2

Leiden is het afgelopen jaar wat veiliger geworden. Althans, volgens de Veiligheidsmonitor, een enquête naar criminaliteit, onveiligheid en het optreden van gemeente en politie in de buurt. Het rapportcijfer voor veiligheid in de woonbuurt is afgelopen jaar gestegen van een 7,0 naar een 7,2.

Burgemeester Lenferink gaf voor Sleutelstad 93.7 FM een toelichting op de cijfers uit de Veiligheidsmonitor.

Voor het onderzoek zijn circa 2000 inwoners van Leiden gevraagd de enquête in te vullen. De Veiligheidsmonitor is voor de gemeente en politie een belangrijke bron voor het in het oog houden van de veiligheid en leefbaarheid van de gemeente.

In vergelijking met andere Nederlandse gemeenten scoort Leiden vooral goed wat betreft verkeersoverlast en gevoelens van onveiligheid in de buurt.

Alle cijfers rondom veiligheid in Leiden staan hier.

Delen

2 reacties

  1. dat zal niet lang meer duren nu Benno L zijn enkelband kwijt is. Meneer lenferink ik hoop dat u opgewassen bent over de boze ouders als het nu weer mis gaat want u was diegene die hem graag wilde hebben.

Over de auteur

Je bent nu offline