De kamspin (Foto: Politie).

Rijnsburg in de ban van gevaarlijke spin

Gisteren is een zeer gevaarlijke kamspin per ongeluk losgelaten in Rijnsburg.  De spin werd aangetroffen tussen een partij bloemen bij FloraHolland en is daarna vrijgelaten in een bosje. Het tien centimeter lange achtpotige dier komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika.

Een beet van de kamspin kan binnen zes uur dodelijk zijn, maar het dier zal niet snel geneigd zijn tot een beet, volgens experts van het reptielencentrum Serpo. Bovendien zijn Nederlandse ziekenhuizen voorzien van een tegengif. Er wordt druk gezocht naar het beest, maar hij is nog niet gevonden. Mensen die de gevaarlijke spin zien lopen, moeten het alarmnummer 112 bellen, adviseren de experts van Serpo.

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×