Minister Bussemaker  op bezoek in het ROC Leiden (Foto: ROC Leiden).

Minister Bussemaker breng bezoek aan ROC Leiden

Maandag heeft minister Jet Bussemaker van Onderwijs een bezoek gebracht aan het ROC Leiden. Daar ging zij met docenten en studenten in gesprek over de recente ontwikkelingen én de toekomst van de school.

Bussemaker liet weten een nauwere samenwerking tussen de ROC’s in de regio te willen zien, om een dekkend aanbod in de regio te bewerkstelligen. Verder vond ze dat studenten niet de dupe mogen worden van vastgoedbeslissingen uit het verleden. ROC Leiden kwam de afgelopen jaren in financiële problemen door de bouw van twee kolossale gebouwen.

Onlangs stemde de Tweede Kamer in met een reddingsplan om het ROC Leiden overeind te houden. Daar is zo’n 40 miljoen euro mee gemoeid. Ook heeft de minister opdracht gegeven om te onderzoeken wat er mis ging bij ROC Leiden en hoe de vastgoed-deals tot stand zijn gekomen. Dit onderzoek wordt gedaan door een onafhankelijke commissie, onder leiding van hoogleraar Pauline Meurs.

Economie Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×