Minister Bussemaker breng bezoek aan ROC Leiden

1

Maandag heeft minister Jet Bussemaker van Onderwijs een bezoek gebracht aan het ROC Leiden. Daar ging zij met docenten en studenten in gesprek over de recente ontwikkelingen én de toekomst van de school.

Bussemaker liet weten een nauwere samenwerking tussen de ROC’s in de regio te willen zien, om een dekkend aanbod in de regio te bewerkstelligen. Verder vond ze dat studenten niet de dupe mogen worden van vastgoedbeslissingen uit het verleden. ROC Leiden kwam de afgelopen jaren in financiële problemen door de bouw van twee kolossale gebouwen.

Onlangs stemde de Tweede Kamer in met een reddingsplan om het ROC Leiden overeind te houden. Daar is zo’n 40 miljoen euro mee gemoeid. Ook heeft de minister opdracht gegeven om te onderzoeken wat er mis ging bij ROC Leiden en hoe de vastgoed-deals tot stand zijn gekomen. Dit onderzoek wordt gedaan door een onafhankelijke commissie, onder leiding van hoogleraar Pauline Meurs.

Delen

1 reactie

  1. Een ander staaltje casino kapitalisme: InHolland verliest in rente swaps tot 2028 zo’n 27 miljoen euro. Jaarlijks betaalt deze onderwijs instelling zo’n 1,4 miljoen euro aan rente en wel 20 jaar lang. Hoe lossen we dat op? Docenten eruit trappen, kwaliteit onderwijs op de helling, en schrappen van opleidingen. A la ROC Leiden? De “ondernemers” die dit geflikt hebben zitten al lang met een zak geld in hun villa’s in Bloemendaal. Die zakken met geld veilig in een hedge fonds op een der toobigtofail banken aan de amsterdamse Zuidas. Samen met de bank adviseurs die het woord interest swap uitvonden in het kader van hun ego bonus.
    Sociaaldemocraat Jet wordt gek en raakt berooid van de volgende onderzoekscommissie die dit soort maligne neoliberale excessen mag onderzoeken.

Over de auteur

Je bent nu offline