Het Leidse architectenbureau VVKH maakte het ontwerp voor het nieuwe terras van Annie's. Het nieuwe drijvende terras krijgt de uitstraling van een vast vlonder. Er omheen komt een omloop waardoor mensen langs het water kunnen wandelen.

Stadsbestuur akkoord met nieuw terras Annie's

Restaurant Annie’s krijgt als het aan het Leidse college van burgemeester en wethouders ligt eindelijk de langverwachte toestemming voor een nieuw, groter terras in het hartje van de stad. Eigenaar Mark Huisman is al jaren bezig met de realisatie van het terras, maar stuitte steeds opnieuw op weerstand. Bijvoorbeeld van de welstandscommissie over de vorm van het terras, maar ook van een reder die zegt de draai niet meer goed te kunnen maken als het terras veel groter wordt.

waaghoofdbrug.jpgOmdat de Waaghoofdbrug over een jaar of anderhalf wordt vervangen door de Catharinabrug ter hoogte van de nieuwe Catharinasteeg ontstaat er meer ruimte op het water voor Annie’s waardoor het probleem voor rondvaartboten niet meer speelt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/213781958″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Wethouder Laudy over het nieuwe terras voor Annie’s dat er nu dan toch eindelijk gaat komen.

Ook het Waterambacht Leiden is fel tegen het grotere terras. Woordvoerder John Steegh, oud-wethouder van GroenLinks in Leiden, wijst op het feit dat de plek water waar Leiden ooit is ontstaan door het terras aan het zicht wordt onttrokken: “En dat allemaal voor één ondernemer. Alsof er nog niet genoeg waterterrassen zijn in Leiden.”

Eigenaar Marc Huisman van Annie’s is blij met de instemming van het college. “Maar,” zo zegt hij ook: “Jammer genoeg betekent dat niet dat we nu kunnen gaan bouwen. Na de zomer moet eerst de gemeenteraad het collegebesluit nog bekrachtigen en daarna kunnen tegenstanders nog zes weken lang bezwaar maken tegen het plan. Een aantal van hen heeft al aangekondigd naar de rechter te zullen stappen om te proberen het terras alsnog van de baan te krijgen.” Het zal dus nog wel even duren voor het terras echt gebouwd kan gaan worden.

Leiden Terras Annie's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×