De Roze Stoel is goed voor korting, maar is bovenal een ludiek protest tegen de Leidse terrasregels die door de horeca als saai worden ervaren: terrassen vol rieten en rotan stoeltjes. (Foto: Chris de Waard).

Protest tegen Leidse één-kleur-politiek voor terrassen

Hij zwerft al een maandje of vier door Leiden maar op dit moment staat hij op de plek waardoor het allemaal begon. Op de terrasboot van Restaurant Dende aan de Nieuwe Rijn. We hebben het over De Roze Stoel. De Roze Stoel is een ludiek protest tegen het beleid van de gemeente Leiden om in het historische centrum van de stad strenge regels op te leggen aan horecaondernemers waar het gaat om de aanblik van hun terras. Zo zijn felle kleuren uit den boze.

Eerste slachtoffer waren begin dit jaar de rode en zwarte terrasstoelen van Dende. Eigenaar Hein Martens koos eieren voor zijn geld en verving de opvallende stoeltjes die jarenlang het handelsmerk waren van zijn restaurant voor rotan exemplaren.

De roze stoel staat steeds een tijdje op een andere plek in Leiden. Wie hem spot of er zelfs op zit en dat meldt via de speciale Facebook pagina kan een leuke korting krijgen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×