Ramadan-pakketten voor Voedselbank Leiden

6

Het Islamitisch Centrum Imam Malik (ICIM), de Leidse moskee aan de Willem de Zwijgerlaan, en een aantal Leidse ondernemers leveren vandaag 450 Ramadan-pakketten af bij de voedselbank in Leiden. De vastenmaand Ramadan is voor moslims een bijzondere maand waarin de moslims zichzelf trainen om zelfbewust en gedisciplineerd te leven. Behalve door zich te onthouden van allerlei verleidingen zoals eten, drinken en geslachtsgemeenschap, doen zij dit ook door een deel van hun bezittingen te doneren aan mensen die het minder hebben in de samenleving. Vanuit die gedachte hebben het ICIM en de Leidse ondernemers een voedselpakket samengesteld voor de klanten van de voedselbank.

De inhoud van het pakket is samengesteld uit een aantal producten die een idee geven hoe de vastende moslims hun vasten verbreken. Op die manier willen de initiatiefnemers de mensen niet alleen blij te maken met een kleinigheid, maar hen ook kennis laten maken met de keuken van een deel van hun stadsgenoten.

ramadanpakketJongeren van het islamitisch centrum pakken de Ramadan-pakketten in die vandaag aan de Voedselbank Leiden worden aangeboden.

Het ICIM organiseert al jaren in de vastenmaand Ramadan een iftar voor haar partners in de stad en voor de buurtbewoners. Dat is een maaltijd die moslims nuttigen bij zonsondergang na een dag gevast te hebben. Een aantal ondernemers uit Leiden wilde dit jaar echter iets doen voor de Leidse voedselbank.

Bij de voedselbank komen elke week zo’n 400 huishoudens hun voedselpakket ophalen. Dit aantal is de laatste jaren sterk gestegen. De voedselbank is afhankelijk van gelddonaties en bedrijven die producten doneren. Door de samenwerking tussen het ICIM, de ondernemers en de voedselbank hoopt de voedselbank meerdere bedrijven op een idee te brengen, zodat ze in de toekomst ook soortgelijke acties opzetten.

 

Delen

6 reacties

 1. een Leids burger op

  Zo zo, nou dan maar hopen dat die voedselpaketten gemengd van samenstelling zijn en niet alleen maar ramadan-pakketten zijn. Zodat de niet-moslims bij de voedselbank niet alleen maar hallalkroketten moeten eten. 🙂

  • Badr McRani op

   Iets met een paard en geven…..hoe ging die ook al weer? Het was dan als ik bijvoorbeeld een paard kreeg, dat het dan niet cool was als ik iets in zijn bek deed…..wat was dat nou ook alweer, help me ff Leidse medeburger!

   Wat ik overigens gek vind is dat een paard wel benen heeft, maar geen mond…dat is dan weer gewoon een bek…..raar!

 2. Zijn er ook gereformeerd-veganistische, roomskatholiek-vleesrijke, atheïstisch-vegetarische of joods-kosjere voedselpakketten in de aanbieding? Nee? Dat is dan discriminatie!

  • Piet Pekelharing op

   Hoezo? Waarom is het discriminatie als de moslimgemeenschap halalpakketten weggeeft aan de voedselbank?

   Het staat die gereformeerden, katholieken, atheïsten en joden en Frank71 (!) natuurlijk vrij zelf ook een donatie aan de voedselbank te doen.

   Weet u overigens wat het verschil is tussen een halalmaaltijd en een koosjere maaltijd?

 3. Heb je haar weer! op

  Volgens mij word je er heel dik van, ik zie daar in die buurt heel veel obesitas moslim Vrouwen

 4. halal en koosjer is net zo verschillend als veganistisch en vegetarisch, niet alleen het niet eten van geen varkensvlees maakt het verschil!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline