Ramadan-pakketten voor Voedselbank Leiden

Het Islamitisch Centrum Imam Malik (ICIM), de Leidse moskee aan de Willem de Zwijgerlaan, en een aantal Leidse ondernemers leveren vandaag 450 Ramadan-pakketten af bij de voedselbank in Leiden. De vastenmaand Ramadan is voor moslims een bijzondere maand waarin de moslims zichzelf trainen om zelfbewust en gedisciplineerd te leven. Behalve door zich te onthouden van allerlei verleidingen zoals eten, drinken en geslachtsgemeenschap, doen zij dit ook door een deel van hun bezittingen te doneren aan mensen die het minder hebben in de samenleving. Vanuit die gedachte hebben het ICIM en de Leidse ondernemers een voedselpakket samengesteld voor de klanten van de voedselbank.

De inhoud van het pakket is samengesteld uit een aantal producten die een idee geven hoe de vastende moslims hun vasten verbreken. Op die manier willen de initiatiefnemers de mensen niet alleen blij te maken met een kleinigheid, maar hen ook kennis laten maken met de keuken van een deel van hun stadsgenoten.

ramadanpakketJongeren van het islamitisch centrum pakken de Ramadan-pakketten in die vandaag aan de Voedselbank Leiden worden aangeboden.

Het ICIM organiseert al jaren in de vastenmaand Ramadan een iftar voor haar partners in de stad en voor de buurtbewoners. Dat is een maaltijd die moslims nuttigen bij zonsondergang na een dag gevast te hebben. Een aantal ondernemers uit Leiden wilde dit jaar echter iets doen voor de Leidse voedselbank.

Bij de voedselbank komen elke week zo’n 400 huishoudens hun voedselpakket ophalen. Dit aantal is de laatste jaren sterk gestegen. De voedselbank is afhankelijk van gelddonaties en bedrijven die producten doneren. Door de samenwerking tussen het ICIM, de ondernemers en de voedselbank hoopt de voedselbank meerdere bedrijven op een idee te brengen, zodat ze in de toekomst ook soortgelijke acties opzetten.

 

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×