In de glazen nieuwbouw bevind zich niet alleen de keuken. Het is ook een hippe plek voor een hapje en een drankje. (Foto's: Chris de Waard).

De Waag vanaf vandaag open: Sint blijft welkom

“Het voelt als een eeuwigheid geleden,” zegt directeur Fred Bus van Debuut Horecabeheer en Ontwikkeling uit Utrecht over de eerste keer dat hij een kijkje nam bij de Waag. Debuut is het bedrijf achter Grand Café De Waag dat vandaag de deuren opende aan de Aalmarkt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/213956033″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Directeur Fred Bus over De Waag die vandaag de deuren voor het publiek opende aan de Aalmarkt.

De Waag bestaat uit een drietal ruimtes. De voorste ruimte is De Waag en gaat ’s morgens vroeg al open voor koffie en ontbijt. Om 10.00 uur gaan de deuren naar het restaurantgedeelte in de Boterhal open. De derde ruimte is de glazen nieuwbouw achter het monumentale gebouw: de serre met onder andere de keuken. Op de eerste etage wordt nog een ruimte in gereedheid gebracht voor vergaderingen en borrels voor groepen tot 25 personen.

Voor en naast De Waag staat inmiddels een terras met 120 stoelen. Als de fietsbrug voor de deur is vervangen door de nieuwe Catharinabrug die iets verderop komt te liggen, wordt het terras nog verder uitgebreid naar het Waaghoofd.

Bij het gunnen van de exploitatie aan Debuut was er een harde voorwaarde: de inschrijving en de uitreiking van haring en wittebrood moest in De Waag mogelijk blijven. Dat gebeurt ook. Geen eis, maar een wens was dat ook het Huis van Sinterklaas in De Waag kon blijven. Dat wil Bus zelf ook graag en het is de bedoeling om dat dit jaar uit te testen. Als het bevalt blijft de sint elk jaar welkom.

Economie Leiden waag


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×