Benno L. al maanden weg uit Leiden

7

Over een maand verhuist Benno L. officieel uit Leiden. Zijn voorwaardelijke invrijheidstellingsperiode eindigt op 6 september aanstaande en tot die tijd kan hij volstaan met een postadres. Zo heeft het OM besloten. L. is in praktijk al maanden weg uit Leiden, zo onthulde burgemeester Lenferink zojuist. Hij is sinds enige maanden aan het resocialiseren in het buitenland en staat op het punt om daar definitief naartoe te verhuizen.

De direct omwonenden zijn per brief over het vertrek van Benno L. geïnformeerd. De periode van zijn verblijf is na de hectische start in februari 2014 verder rustig verlopen. Dit mede dankzij de in maart 2014 ingestelde klankbordgroep en de inzet van Leidse vrijwilligers die onderdeel waren van zijn begeleiding. De burgemeester heeft hen hiervoor bedankt.

Delen

7 reacties

 1. Bram Horlepiep Brouwer

  Al maanden weg ze liegen wederom maar goed als hij maar gauw weg is uit leiden….hopen dat waar hij ook heen gaat er geen slachtoffers meer vallen want dat zou heel triest zijn.

 2. Piet Pekelharing op

  Hij woonde dus al een paar maanden in Duitsland, maar stond nog ingeschreven als inwoner van Leiden. Tot zover ik weet is iedereen verplicht zich binnen 8 dagen na een verhuizing in te schrijven in de nieuwe gemeente en uit te schrijven uit de oude. Dit lijkt mij een vorm van domiciliefraude. Ik vermoed dat dit met medewerking van de gemeente (lees de burgemeester) is gebeurd om van hem af te zijn. Hij kan dan een Nederlandse uitkering behouden terwijl hij in Duitsland woont.

  Ofschoon wij de rechterlijke beslissing om hem vervroegd vrij te laten ondanks het feit dat hij geen psychiatrische behandeling heeft ondergaan moeten respecteren zoals wij alle rechterlijke beslissingen moeten respecteren èn een resocialisatie mogelijk moet zijn voor eenieder die vervroegd vrijkomt, stuit het mij tegen de borst dat zijn inschrijving bij de gemeente niet strookte met zijn werkelijke woonsituatie.

  En dan te bedenken dat ik overwoog om een fanclub voor de heer Lenferink op te richten! Misschien wordt het tijd dat ik mijn voorraad pek en veren maar weer eens uit de berging haal.

 3. een Leids burger op

  Benno L. al maanden weg uit Leiden? Mooi zo, maar Henry L. blijft vast nog een paar jaartjes. De vraag is dus wanneer we de volgende pedo hier krijgen
  🙂

 4. Hallo fans….groeten uit Duitsland. Bedankt voor jullie gastvrijheid. Mocht ik weer is in de buurt zijn en je hebt een oppas voor de kids nodig , dan bel je me maar. Gr. Benno.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline