Nadat in februari vorig jaar bekend werd dat Benno L. op de Apollotoren woonde waren er een aantal flinke demonstraties. Daarna keerde de rust weer en bleef het verder ook rustig. Inmiddels blijkt L. al maanden in Duitsland te zitten. (Archieffoto: Chris de Waard).

Benno L. al maanden weg uit Leiden

Over een maand verhuist Benno L. officieel uit Leiden. Zijn voorwaardelijke invrijheidstellingsperiode eindigt op 6 september aanstaande en tot die tijd kan hij volstaan met een postadres. Zo heeft het OM besloten. L. is in praktijk al maanden weg uit Leiden, zo onthulde burgemeester Lenferink zojuist. Hij is sinds enige maanden aan het resocialiseren in het buitenland en staat op het punt om daar definitief naartoe te verhuizen.

De direct omwonenden zijn per brief over het vertrek van Benno L. geïnformeerd. De periode van zijn verblijf is na de hectische start in februari 2014 verder rustig verlopen. Dit mede dankzij de in maart 2014 ingestelde klankbordgroep en de inzet van Leidse vrijwilligers die onderdeel waren van zijn begeleiding. De burgemeester heeft hen hiervoor bedankt.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Politiek Benno L.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×