Benno L voortaan zonder enkelband

1

De veroordeelde pedoseksueel Benno L. hoeft de laatste periode van zijn verblijf in Leiden geen enkelband meer te dragen. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten. In oktober vorig jaar probeerde L. via een kort geding ook al van zijn enkelband af te komen. Die eis werd toen niet ingewilligd, maar de rechter gaf toen wel aan dat er versoepelingen mogelijk zouden zijn van de voorwaarden die aan zijn voorlopige invrijheidstelling zijn verbonden. L. zou dan wel goed moeten meewerken aan zijn behandeling.

Burgemeester Lenferink bevestigt op Sleutelstad FM dat Benno L. geen enkelband meer hoeft te dragen. Bovendien is L’s vertrek uit Leiden nabij.

Wanneer L. precies uit Leiden vertrekt wordt niet bekend gemaakt, maar volgens burgemeester Lenferink is zijn vertrek aanstaande: “Het einde van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling is zeer nabij. Het ligt in de rede dat L. vervolgens naar Duitsland vertrekt.”

Delen

1 reactie

  1. killrdevil op

    Laat m lekker gaan, voor hij hier nog nieuwe slachtoffers maakt…. Als hij dan toch gaat, mag hij wat mij betreft Lenferink gelijk met zich meenemen, vind t geen burgemeester voor de stad Leiden…

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline