Burgemeester Lenferink onderweg naar een persconferentie in het Leidse stadhuis waar hij de massaal toegestroomde pers zal vertellen dat L. ondanks dagenlange protesten in Leiden mag blijven wonen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Benno L voortaan zonder enkelband

De veroordeelde pedoseksueel Benno L. hoeft de laatste periode van zijn verblijf in Leiden geen enkelband meer te dragen. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten. In oktober vorig jaar probeerde L. via een kort geding ook al van zijn enkelband af te komen. Die eis werd toen niet ingewilligd, maar de rechter gaf toen wel aan dat er versoepelingen mogelijk zouden zijn van de voorwaarden die aan zijn voorlopige invrijheidstelling zijn verbonden. L. zou dan wel goed moeten meewerken aan zijn behandeling.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/214087952″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Burgemeester Lenferink bevestigt op Sleutelstad FM dat Benno L. geen enkelband meer hoeft te dragen. Bovendien is L’s vertrek uit Leiden nabij.

Wanneer L. precies uit Leiden vertrekt wordt niet bekend gemaakt, maar volgens burgemeester Lenferink is zijn vertrek aanstaande: “Het einde van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling is zeer nabij. Het ligt in de rede dat L. vervolgens naar Duitsland vertrekt.”

112 Sleutelstad Leiden Politiek Benno L.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×