Politie controleert vakantieverkeer op N11

Afgelopen vrijdag heeft de politie samen met de Rijksdienst voor het wegverkeer een grote verkeerscontrole gehouden langs de N11 bij Leiden. Tussen 13.00 uur en 18.30 uur werd op het terrein van de provincie Zuid-Holland / Rijkswaterstaat het vakantieverkeer aan een controle onderworpen. Die controle was met name gericht op bestuurders van voertuigen met een aanhangwagen, caravan of vouwwagen en voertuigen met fietsendragers en dakdragers. Ook de ANWB Wegenwacht was aanwezig om kleine mankementen direct te verhelpen, 3VO deelde informatiemateriaal uit.

In totaal werden 45 voertuigcombinaties gecontroleerd, evenals acht gewone personenauto’s die de aandacht van de motoragenten hadden trokken. Alle 53 bestuurders moesten een blaastest doen, maar niemand had teveel gedronken. Daarna werden alle combinaties gewogen om te kunnen zien of de grens van 10% overbelading overschreden werd. De hoogst gemeten waarde was een overbelading van 13,5%. De bestuurders met een te grote belading hebben ter plaatse hun lading herverdeeld of deels achtergelaten, door bijvoorbeeld hun watertank te legen. Tot slot werd door medewerkers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de politie de technische staat van het voertuig onderzocht en de papieren gecontroleerd.

Er werden zes processen-verbaal opgemaakt voor het ontbreken van de extra zijspiegels bij het trekken van een caravan. Eén kentekenbewijs werd ingevorderd omdat een bestuurder rond reed met gladde banden, geen ruitensproeier, geen reflector en een slecht bevestigde koplamp. Daarnaast waren er enkele processen-verbaal voor onder andere een onleesbaar chassisnummer, een niet goed werkende rem van een paardentrailer, een onjuist kenteken op een fietsendrager en een ontbrekende schokbreker.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×