Bij de mini-expeditie onderzoeken de bezoekers wat er in de sloten rondom Naturalis leeft. Na een korte inleiding kan je naar buiten om je visnetje door de slootjes te halen. (Foto: PR).

Vakantieactiviteiten bij Naturalis

In de zomervakantie, van 12 juli tot en met 23 augustus, organiseert Naturalis allerlei activiteiten voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld je vondst uit de natuur op naam, ontdek wat er leeft in de slootjes rond Naturalis, stel je vragen over vlinders en sta met je neus bovenop de preparatie van een eekhoorn.

Natuur op spreekuur
Kom met vondsten uit de natuur naar het spreekuur. Deskundigen van Naturalis brengen schelpen, botten, stenen en fossielen op naam en beantwoorden vragen. Woensdag 15 juli en woensdag 12 augustus van 14.00 tot 16.00 uur.

Doe en ontdek
Kies een van de honderd objecten en ontdek alles over krokodillenhuiden, mammoetbotten en hyenadrollen. Aanraken is verplicht! Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Verrassingsvertelkar
Het onderwerp en de plaats van de kar verschillen per keer. Leer alles over opzetten, gesteenten, dino’s of superzintuigen. Iedere woensdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur.

T. rexjournaal
Het T. rexjournaal vertelt de bezoeker op interactieve wijze over de laatste stand van zaken rond het onderzoek dat nu plaatsvindt aan onze T. rex. Iedere dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag om 11.30 en 15.00 uur.

Kijk en teken
Kies een fossiel schelpje, een vlindervleugel of een zaadje uit en probeer het net als de wetenschappelijk tekenaars van Naturalis zo precies mogelijk na te tekenen. Iedere dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Prepareren
Maak live mee hoe onze preparateurs bijvoorbeeld een eekhoorn ontleden. De botten en huid bewaren zij op een speciale manier. Iedere maandag en woensdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Demonstratie fossielen uitzoeken
Ga op reis door de geschiedenis aan de hand van miljoenen oude botjes, tanden en kiezen. Vrijdag 17 juli, 24 juli en 31 juli van 11.00 tot 15.00 uur.

In de spotlight
In de vakantie worden er ook bijzondere beroepen of onderwerpen in de spotlight gezet. Joe Freijser laat een selectie van de raarste en mooiste diepzeevissen zien, Eulalia Gasso toont aan dat vlinders echte oplichters zijn en Max Sparreboom vertelt over de fascinerende levenswijze van reuzensalamander. Een overzicht van alle spotlights staat in de agenda. Iedere dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 14.00 uur.

Op avontuur als Freek
Stap deze zomer in de schoenen van Naturalisonderzoeker dr. Freek Vonk. Maak het avontuur ook mee: ga op mini-expeditie in Naturalis. Bekijk Freeks eigen kapmes en tentje van dichtbij. Zelfs de moddervlekken van zijn laatste reis zijn nog zichtbaar. Echte avonturiers komen erachter waarom je twee paar schoenen nodig hebt voor de ontdekkingstocht en weten de grote en kleine dieren tijdens hun mini-expeditie te spotten. De hele zomervakantie tot en met zondag 23 augustus iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur.

Bij de mini-expeditie onderzoeken bezoekers wat in de sloten rondom Naturalis leeft. Na een korte inleiding gaan ze naar buiten om hun visnetje door de slootjes te halen: een echte slootsafari! De expeditiekleding wordt vervangen door een laboratoriumjas: het onderzoek kan beginnen. Met behulp van onder andere de Dierenzoeker worden de dieren op naam gebracht. De activiteit wordt begeleid en is de hele zomervakantie tot en met zondag 23 augustus iedere dag om 11.00, 11.30, 12.00, 12.30, 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×