Leiden werkt samen met Britten en Amerikanen aan Pilgrimjaar 2020

2

Het was één van de invloedrijkste zeereizen uit de geschiedenis. Over vijf jaar is het precies 400 jaar geleden dat de Pilgrims met de Mayflower de oversteek maakten naar Amerika. Onlangs is in het Engelse Plymouth het startschot gegeven voor de herdenking in het Pilgrimjaar 2020, een samenwerkingsverband tussen steden in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Leiden speelde ook een rol in deze historische gebeurtenis en doet daarom ook mee.

“De stad Leiden was 11 jaar lang de thuisbasis van de Pilgrims totdat zij in 1620 met het schip de ‘Mayflower’ vertrokken naar de Verenigde Staten”, vertelt Martijn Bulthuis, directeur van Leiden Marketing. “Daar worden ze gezien als de ‘founding fathers’ van Amerika. Door onze participatie aan het Pilgrimjaar zullen er meer Amerikanen en Engelsen naar Leiden komen. Tegelijkertijd vestigen wij op nationaal en regionaal niveau meer aandacht op onze pilgrimhistorie.”

Delen

2 reacties

  1. En dat wordt alweer net zo’n geweldig ‘succes’ als het Rembrandtjaar, waar ook een enorm verlies op werd geleden…
    Geen idee ook wat ze bij Leiden Marketing kunnen betekenen voor organisatoren die iets willen organiseren in Leiden, de meerwaarde van dit aanhangsel van de gemeente is doorgaans vrijwel nihil.

  2. Mr. Bulthuis – de Founding Fathers in de VS waren degenen die de grondwet schreven en publiceerden in 1776. De Pilgrims waren waarschijnlijk de eerste Noord Europeanen die zich vestigden in wat nu de staat Massachussets is. Overigens, de Pilgrims gingen niet naar de Verenigde Staten want dat land bestond nog niet. Het was toen nog een engelse kolonie.

Over de auteur

Je bent nu offline