Winnares Miriam Knibbelaar naast haar winnende kunstwerk. (Foto: Beelden in Leiden).

Miriam Knibbeler wint publieksprijs met haar werk Ortus

Tijdens de laatste dag van de openluchttentoonstelling Botanica van Beelden in Leiden is de Leidsch Dagblad Publieksprijs uitgereikt aan kunstenaar Miriam Knibbeler voor haar werk Ortus. Het beeld is inmiddels aangekocht door Museum voor MOdern REalisme (MORE) te Gorssel. De tentoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht die op 13 mei opende, is door zo’n 35.000 mensen bezocht. De liggende 4 meter lange babyneushoorn – ondanks zijn formaat toch kwetsbaar- wist de bezoekers te raken en dat was ook precies wat de kunstenaar beoogde.

MORE in Gorssel is het grootste museum voor Nederlands MOdern REalisme. Deze verzameling bevat werk van toonaangevende Nederlandse modern realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar. Stichting Beelden in Leiden biedt een platform aan jong beeldhouwtalent.

Ook dit jaar blijft een van de BiL in Leiden. Het werk “A hundred dreams…” van Jordan Herregraven komt in de tuinvereniging Oostvliet te staan. Een ander beeld, “And so it was” van Kevin Bauer, is verkocht aan Museum de Fundatie in Zwolle. Het beeld komt in de tuin te staan.

Advertentie

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×