Maandag doet een vloot van 65 historische bedrijfsvaartuigen het centrum van Leiden aan. De schepen zijn onderweg naar Sail Amsterdam en varen dinsdag weer verder. (Archieffoto's: Emile van Aelst).

Sail 2015: Historische schepen doen Leiden aan

Op 17 augustus doet een vloot van maar liefst 65 voormalige bedrijfsvaartuigen Leiden aan. De historische schepen zijn onderweg naar Sail Amsterdam en doen op hun aanbrengtocht ook de Leidse binnenstad aan.

De doorvaart van met name de grotere schepen door de Rembrandtbrug bij Molen de Put zal weer een spectaculair plaatje opleveren. De schepen worden daar maandag vanaf 15.00 uur verwacht. De circa 30 zalmschouwen  krijgen vervolgens een ligplaats aan de Beestenmarkt en de ongeveer 35 slepers en luxe motors meren aan in de Historische Haven aan het Kort Galgewater. Een deel van de schepen zal bij de Morspoort en de Zeevaartschool aanleggen.

Dinsdagmorgen varen de zalmschouwen rond 9.00 uur in een vlootschouw over de Nieuwe Rijn, langs het Stadhuis via de Herengracht naar de Haven en dan via de Schrijversbrug bij de Zijlpoort de stad uit op weg naar Amsterdam. De overige schepen varen via de Rembrandtbrug, de Spoorbrug en de Rijnzichtbrug om de stad heen en gaan vervolgens via de Kaag naar Haarlem.

 

Cultuur Leiden zalmschouwen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×