Loco-burgemeester Laudy ontving de schippers aan de Beestenmarkt. Later kregen ze allemaal nog een Leidse vlag. "Dan kunnen ze mooi in konvooi Amsterdam binnenvaren en laten zien dat ze in de mooiste stad van Zuid-Holland zijn geweest," aldus Laudy. (Foto's: Chris de Waard).

Historische vloot passeert Leiden onderweg naar Sail

Gisteren kwamen dan toch met wat schipperen de ongeveer 60 historische bedrijfsvaartuigen de Sleutelstad binnenvaren. De schepen zijn onderweg naar Sail Amsterdam waar ze meedoen aan het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa. Door het ongeluk met de kranen in Alphen aan de Rijn moest de vloot wel omvaren om in Leiden te kunnen komen, maar dat hadden de schippers er graag voor over, zo vertelde voorzitter Conny Broeyer van de Historische Haven Leiden gisteren bij de officiële ontvangst die vanwege het weer werd verplaatst van Park de Put naar het onderkomen van scouting Franciscus Leiden in de Hazewindsteeg.

Vanmorgen gingen de schippers alweer vroeg op pad. Even na 9.00 uur voeren de grotere schepen via de spoorbrug de stad uit richting Amsterdam. De kleine historische zalmschouwen verlieten Leiden via de Nieuwe Rijn.

Advertentie

Leiden zalmschouwen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×