Het poldergemaal Merenwijk (Foto's: Hofmeijer Mechanics and Pumps).

Rijnland neemt meer waterbeheertaken van gemeente over

poldergemaal2Het hoogheemraadschap van Rijnland gaat beheer- en onderhoudstaken van het water overnemen van de gemeente. Het waterschap neemt onder meer gemalen van de gemeente over, omdat het zich meer op zijn kerntaak van veiligheid en voldoende en schoon water wil richten.

Vorig jaar is Rijnland al begonnen met de voorbereiding van de overname van de polders Merenwijk, Kanaalweg en Slaaghpolder. Een belangrijk onderdeel daarvan is de renovatie van de poldergemalen, om te zorgen dat deze effectief blijven opereren in de toekomst.

De renovaties van de gemalen Merenwijk en Kanaalweg zijn intussen afgerond; de gemalen zijn na een testperiode sinds juli weer volledig in gebruik. De renovatie van het poldergemaal aan de Floris Versterlaan en de vervanging van het vakgemaal in de Slaaghpolder beginnen dit najaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×