(Foto: Oranje Fonds, Jeannette Schols).

Oranje Fonds: Recordaantal aanmeldingen voor 10e Burendag

In aanloop naar Burendag, die op zaterdag 26 september plaatsvindt, ontvingen het Oranje Fonds en Douwe Egberts al van 745 Zuid-Hollandse buurten aanmeldingen met mooie plannen voor de eigen buurt. 17 daarvan komen uit Leiden. Dit jaar vindt de tiende editie van Burendag plaats, die nu al alle records breekt. Vanuit het hele land werden al ruim 4.550 Burendagplannen ingediend, meer dan ooit. Samen organiseren buren mét, ín en vóór de eigen buurt activiteiten.

“Op Burendag ontstaan op die manier de mooiste dingen”, zegt Rosanne Prinsen van het Oranje Fonds. “In Zuid-Holland is het opfleuren van de buurt de favoriete Burendagactiviteit. Ook het aanpakken van de buurtvoorzieningen en creatieve middagen komen in veel Burendagplannen voor.”

In 2006 organiseerde Douwe Egberts de eerste editie van Burendag waar 300.000 mensen aan deelnamen. Het Oranje Fonds sloot als medeorganisator aan in 2008. Sinds 2006 werden al zo’n 20.000 burendagactiviteiten georganiseerd. Het afgelopen jaar deden ruim 1 miljoen mensen mee. De gedachte is dat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren goed met elkaar kunnen omgaan.

Aanmelden kan nog steeds
Iedere dag melden steeds meer buurten zich aan die op 26 september Burendag vieren. Aanmelden kan nog steeds via www.burendag.nl. Daar staan bovendien diverse voorbeeldverhalen, inspiratiefilms en promotieposters die buren kunnen gebruiken om een succesvolle Burendag te organiseren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×