Politie haalt wurgslang uit Leiderdorpse woning

Met behulp van een barbecuetang hebben agenten vanmorgen vroeg een python gevangen. Het dier had zich verschanst in een kast op de eerste etage van een woning aan het Hubrechtplein in Leiderdorp. Hoe de slang daar terecht is gekomen is niet bekend, de bewoner is niet de eigenaar van de wurgslang.

De slang is overgedragen aan de Dierenambulance die de python naar een reptielenopvang heeft gebracht. Volgens de medewerker van de Dierenambulance ging het mogelijk om een rotspython. Als dat klopt, is het in elk geval een kleintje. Rotspythons behoren tot de langste slangen ter wereld. Vrouwtjes kunnen meer dan zes meter lang worden en wegen dan met gemak 90 kilo.

Rotspythons worden verhandeld. Het is echter geen gezellig huisdier. De slang staat bekend als agressief en bijtgraag.

 

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×