Politie haalt wurgslang uit Leiderdorpse woning

14

Met behulp van een barbecuetang hebben agenten vanmorgen vroeg een python gevangen. Het dier had zich verschanst in een kast op de eerste etage van een woning aan het Hubrechtplein in Leiderdorp. Hoe de slang daar terecht is gekomen is niet bekend, de bewoner is niet de eigenaar van de wurgslang.

De slang is overgedragen aan de Dierenambulance die de python naar een reptielenopvang heeft gebracht. Volgens de medewerker van de Dierenambulance ging het mogelijk om een rotspython. Als dat klopt, is het in elk geval een kleintje. Rotspythons behoren tot de langste slangen ter wereld. Vrouwtjes kunnen meer dan zes meter lang worden en wegen dan met gemak 90 kilo.

Rotspythons worden verhandeld. Het is echter geen gezellig huisdier. De slang staat bekend als agressief en bijtgraag.

 

Delen

14 reacties

 1. Waarom laat men de dieren dan ook niet gewoon waarvan horen. In de natuur. Deze dieren kan je gewoon niet als huisdier nemen. Zielig voor het dier

 2. Overigens is t geen rotspython, maar een koningspython, die 8 a 9m kunnen worden… Ook werd er geopperd dat t een rattenslang kon zijn, maar een rattenslang kan max 6m worden en dus veel kleiner…

  • Rattenslangen worden niet groter dan 1.80 meter Duiveltje, zeer oude vrouwtjes daargelaten.
   En een koningspython wordt hoogstens 2 meter.
   Je bent in de war met de netpython, die wordt tot 8 meter. Soms 10.
   Doe je huiswerk beter Killer.

 3. De grootste en dikste slang ter wereld is de Anaconda, een bewoner van de Amazone oerwouden. Althans dat deel van de Amazone dat de plaag der mensheid overleeft heeft en nog ongerept is. Die kan 6 tot 8 m worden en een 1/2 meter dik. Die verobert zo een kaaiman, een klein hert en heel soms een indianen kind na een verwurging. En kan vervolgens een paar maanden zonder voedsel. Voordeel van koudbloedigheid. Een ieder die zo’n dier als hobby in huis neemt moet maar eens naar de psycholoog, pure diermishandeling! Een slang van meer dan 10 meter is overigens nog nooit waargenomen in het Holoceen (moderne tijd). Wel kwamen in het Trias (200 miljoen jaar geleden) de Titanoboa’s voor met een lengte van ca. 12 m en een gewicht van wel duizend kilogram, maar die leefden met name in het water. Om te voorkomen dat hun inwendige organen geplet zouden worden. Het waren enorme monsters met de nodige vraatzucht. Maar dat valt weer in het niet bij de vraatzucht en hebberigheid van de moderne mensheid die werkelijk alles sloopt inclusief zichzelf.

 4. In de Herengracht, ter hoogte van Begraafplaats De Zijl zijn zwemmende ringslangen waargenomen.
  Op moestuincomplex Cronesteyn zijn al eieren van deze slang ontdekt.
  De ringslang is een ongevaarlijke soort, waarvan de vrouwtjes bij hoge uitzondering de 1 meter 20 halen.
  Volwassen mannetjes zijn kleiner, zo’n 70 centimeter.
  De ringslang verorbert voornamelijk kikkers en padden. Bij hoge uitzondering een visje.

  • Clémens Koets op

   Deze geruchten gaan al veel langer, maar zijn deze waarnemingen ergens betrouwbaar gedocumenteerd?

 5. Clémens Koets op

  Ik bedoel het niet naar Renske, maar hoor hier al jaren over (dan bedoel ik de eieren in polderpark Cronesteijn), maar het bleef altijd bij beweringen en foto’s of lege eischalen heb ik nooit gezien. Ik ken het artikeltje van vorig jaar op dichtbij.nl, maar ook daar zaten geen foto’s of andere bewijzen bij. Ik wil niet wantrouwig zijn, maar heb graag een vorm van bewijs om mijn oordeel op te kunnen baseren. Het is moeilijk om te vertrouwen op de soortenkennis van niet nader genoemde waarnemers.

 6. Koningspython wordt NIET voor niets koningspython genoemd, is de grootste onder de pythons… Deze worden max 8 a 9m lang. Maar nog eens goed naar de foto kijkend, zou ik eerder aan een tijgerpython denken…

  • De koningspython is vernoemd naar zijn tekening. De koningspython behoort tot de kleinere soorten python. De tijgerpython kan bijv. ruim 4x langer worden (tot 8 meter) dan de koningspython (vrouwtjes max 1,80 meter). Onvoorstelbaar hoeveel fouten killrdevil a.k.a. raymon smit telkens weer weet te maken. Hij is het prototype van de ongeletterde schreeuwlelijk die voortdurend onzin uitkraamt. Zie ook: http://www.licg.nl/1nb/dieren/reptielen/reptielen/koningspython.html

   • Piet Pekelharing op

    Zo, dat beest heet dus koningspython vanwege de tekening op zijn huid. Eigenlijk wel logisch, met zo’n tekening zie je er wel een beetje dom uit.

    Bovenal blijf ik van mening dat de Republiek der 7 Verenigde Nederlanden hersteld dient te worden.

 7. Het schijnt dat een wassenaarse vastgoedmagnaat graag jaagt op republikeinse slangemensen. Na zelf bijna hard gevallen te zijn in een slangenkuil van een bananenrepubliek in zuidelijke Afrika.

Je bent nu offline