DeRonn Scott is de eerste Amerikaan die ZZ Leiden aan zich heeft gebonden voor het komende seizoen. (Foto: PR).

DeRonn eerste Amerikaan voor Zorg en Zekerheid Leiden

Zorg en Zekerheid Basketbal Leiden heeft de eerste Amerikaanse speler voor het nieuwe seizoen vastgelegd. Het is de 1.96 meter lange guard DeRonn Scott. De 24-jarige Amerikaan kan als point guard en shooting guard uit de voeten. Scott is afkomstig van de Nelson Giants in Nieuw-Zeeland.

Beelden van DeRonn Scott in zijn laatste collegejaar.

In zijn high school periode leidde Scott (geboren op 26 april 1991) Etiwanda High School naar drie opeenvolgende kampioenschappen in de Baseline League. Hij mocht zich All-Baseline League noemen en werd tevens genomineerd voor McDonald’s All American.

Scott begon in 2009 zijn collegeperiode bij Xavier in Louisiana. In 24 wedstrijden – Scott was vijf keer een starter – kwam de guard tot gemiddeld 4.7 punten en 1.7 rebounds. Na dit jaar besloot Scott over te stappen naar Cal Poly Pomona, een Division II universiteit. Daardoor moest hij wel een jaar van de kant toezien. Als sophomore werd Scott met 9.1 punten per wedstrijd meteen de tweede scorer van de Broncos. Van buiten de driepuntslijn werkte de guard af tegen 36,7%.

In zijn tweede seizoen bij de Broncos zette Scott weer een paar stapjes. Dat jaar was hij goed voor 10.6 punten en 2.4 assists. Het leverde hem een plaats op in het All-California Collegiate Athletic Association (CCAA) Second Team. In zijn laatste collegejaar (2013/2014) zette Scott prima cijfers neer met gemiddeld 14.3 punten, 4.8 rebounds en 3.8 assists. Hij startte alle 29 wedstrijden voor zijn ploeg. Het opvallende spel van Scott bezorgde hem dat jaar niet alleen een plaats in het All-CCAA First Team, maar ook in het First Team All West-Region Division II.

Na college tekende Scott een contract bij de Nelson Giants in Nieuw-Zeeland, de ploeg van Josh Duinker. Daar leidde hij zijn team naar de halve finale van de play-offs. Met 16.1 punten per wedstrijd was hij samen met Duinker de tweede scorer van zijn team. Met 42% was Scott de beste driepuntschutter van de Giants.

Scott wordt omschreven als een grote, veelzijdige guard die in staat is zijn team te leiden vanaf de spelverdelersplek, maar die ook net zo makkelijk van de bal af kan spelen. Verdedigers hebben het moeilijk met hem vanwege zijn agressieve en sterke drives naar de ring. Driepunters schieten behoren tot zijn repertoire.

Met de komst van Scott telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden nu tien spelers. Naast Scott bestaat het team uit Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Rogier Jansen, Kasper Averink, Bas Nelemans, Floris Versteeg, Jan Driessen, Jeroen van der List en Thomas Koenis.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×