De panden van de 'Wijnkooperij' en het naast gelegen Paaltjenshuis op een oude foto van de Hogewoerd. (Foto: Stichting Diogenes).

Stichting Diogenes knapt huis Paaltjens op

Het huis waar de dichter Piet Paaltjens in zijn studententijd woonde, wordt opgeknapt. Het pand op Hogewoerd 63 werd door Stichting Diogenes samen met de ‘Wijnkooperij’ ernaast gekocht. De nummers 59-61 konden worden gekocht na het overlijden van de eigenaresse. Hiermee kwam een einde aan twee eeuwen wijnhandel op de Hogewoerd. Diogenes is nu begonnen met een grootscheeps herstel van de rijksmonumentale panden. De panden worden met behoud van hun monumentale karakter geschikt gemaakt voor bewoning.

De Stichting Diogenes Leiden werd opgericht in 1973. Het doel van de stichting was bij te dragen aan het herstel van de Leidse binnenstad, die in die tijd nog erg vervallen was. De oprichters wilden dat doen door verkrotte panden aan te kopen, te restaureren en bewoonbaar te maken. Voor geïnteresseerden is er op 12 en 13 september tijdens de Open Monumentendag de mogelijkheid om de Wijnkoperij te bekijken.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×